Visionboard maken

Visionboard maken

Visualiseer jouw dromen en maak er tastbare doelen van. Kijk er iedere dag even naar en je zult verbaasd zijn hoe snel het jouw realiteit wordt.

Een creatieve manier om met je ontwikkeling en toekomst bezig te zijn is het maken van een visionboard. Hoe wil je dat je (werkende) leven eruitziet? Idealiter maakt werk op een mooie natuurlijke manier onderdeel uit van je leven, daar is geen strakke scheidslijn tussen.

Realiseer jouw dromen
Wat zijn jouw doelen voor de inrichting van jouw leven? Wat wens je voor jezelf? Wat wil je bereiken? Dream big! Je denkvermogen kun je gericht trainen. Creëer je eigen werkelijkheid. 

Collage met beelden
Visualiseer dit met behulp van een collage waarin je je doelen weergeeft. Het samenstellen middels beelden gaat intuïtief. Denk er dan ook niet teveel bij na. Onderschat de kracht van je onderbewuste niet. 

Benodigdheden
Pak nu een stapel tijdschriften (lichte voorkeur) en anders je laptop met het onuitputtelijke google en een mooie digitale visionboard tool. Blader zo’n 30 minuten bladeren en wat je aanspreekt aan beelden verzamel je. Teksten/quotes mogen er ook bij. Je hebt een A3 vlak (print) en moet vervolgens keuzes maken wat je wel en niet opplakt. GO!

Klaar?
Jouw vision board moet het gevoel van de realisatie van jouw dromen weergeven. Met het maken en ieder dag bekijken van dit moodboard geef je bepaalde delen van je hersenen bewuste positieve prikkels. Het maakt je elke dag weer enthousiast en gemotiveerd om ervoor te gaan. Wat wil jij in je leven aantrekken?

Zet jouw moodboard / visionboard / toekomstbord op een zichtbare plek neer en onderneem geïnspireerde acties die bijdragen aan deze manier van leven en werken.

Video Jouw droom op een visionboard voor meer instructie en een voorbeeld!

Smaakt dit naar meer? In het loopbaanprogramma komt dit ook aan bod evenals in de DIY cursus Geef Jouw Dromen VORM over de wet van aantrekkingskracht (law of attraction).

Nee zeggen tegen opdrachten waar je niet echt blij van wordt

Nee zeggen tegen opdrachten waar je niet echt blij van wordt

Keuzes maken of opties open houden

Keuzes maken of opties open houden