Keuzes maken of opties open houden

Keuzes maken of opties open houden

Kom je eten? Ja misschien
Wil je voor onze relatie gaan? Nou we kijken het wel aan toch?
Doe je mee? Ehm.. misschien wel
Ga je je eigen bedrijf opzetten. Nou even aankijken wat de economie doet (huh?)
Wil je doorgaan met je huidige aanbod? Misschien.

Ga jij er voor of houd je graag je opties open?
Is het FOMO, angst voor als je JA zegt, is het eigenlijk niet leuk genoeg of wil je de ander niet kwetsen?

Wat maakt dat je twijfelt?
Wat maakt dat je zegt misschien?
Wat maakt dat je opties open wilt houden.?

Als je het echt graag wilt dan maak je het wel belangrijk of er een prioriteit van. Toch?

Neem vandaag een besluit
Kies voor een Ja of een Nee. Ga voluit. De enige manier waarop je rete helder wordt naar jezelf en anderen is eerlijk zijn naar jezelf. Want je weet het eigenlijk al lang. Luister naar je onderbuikgevoel, je gut feeling, je intuïtie. Wil je daarbij ook nog een rationele overweging maken ter ondersteuning: prima zet de voors en tegens voor jezelf op een rij en voel dan nog eens.

Korte besluitvorming geeft veel rust. Het versterkt je innerlijke kompas en je zendt veel helderdere signalen uit. Zelfs als je op dit moment nog geen besluit wilt nemen, wees dan helder over het moment waarop je wel een besluit neemt, zodat een ander en jijzelf daar niet in de tussentijd mee bezig hoeven te zijn.

Het leven voelt zoveel makkelijker als je snel keuzes maakt en het is ook fijn voor je omgeving. Wow wat een sterke persoonlijkheid. Die weet wat wel en niet belangrijk is voor hem/haar. Dat betekent niet dat je keuzes voor altijd moeten zijn, het betekent niet dat het niet spannend is, anders uit kan pakken dan je had verwacht. Fouten zijn geen fouten maar ervaringen. Een keuze is een ervaring. Je hebt dus niets te verliezen.

Weet je het eigenlijk wel maar vindt je het lastig om te communiceren naar een ander? Een misschien zonder duidelijke uitleg is ook niet fijn voor je omgeving. Multi interpretabel en voor je het weet ontstaan er misverstanden.

Visionboard maken

Visionboard maken

Tijd voor een geweldige vergadering

Tijd voor een geweldige vergadering