Wandelcoaching is fysieke en mentale beweging

Wandelcoaching is fysieke en mentale beweging

Nederland trekt er massaal op uit om te wandelen. En terecht. Het is prachtig weer! Of je nu een stevige boswandeling maakt, door weilanden banjert, of uitwaait aan zee: na een wandeling kun je er weer tegenaan. In ons dagelijks leven brengen we een aanzienlijk deel door in gerichte inspanning. Het geven van gerichte aandacht kost wat moeite. Niet erg, maar als dit teveel is en te lang duurt, raken we vermoeid of zelfs uitgeput.

Voorkomen is beter dan genezen
Door regelmatig te wandelen in de natuur kun je vermoeidheid voorkomen. Het beschouwen van de natuur kost namelijk nauwelijks moeite. Je raakt weer in het hier en nu. Bij een wandeling zet je meerdere zintuigen in en bovendien kom je fysiek en geestelijk los. Je gedachten krijgen meer ruimte en je kunt ze vaak makkelijker op een rijtje zetten. Dus snuif de boslucht of zilte zeewind op, hoor het gekwetter van de vogels en aanschouw het natuurschoon.

Wandelcoaching
Doordat je mentaal ook in beweging komt, is wandelcoaching bij uitstek geschikt om ruimte in je hoofd te creëren en keuzes te maken. Lijkt dit je wat? Ik loop graag een stukje mee op je levenspad. Al wandelend ben je minder gefixeerd op de ander en kunnen geleidende vragen tot nog mooiere resultaten leiden. Inzichten waar je mee vooruit komt. Samen bepalen we het startpunt van de wandeling.

Liefs Leonie - OVERZICHT coach

Beweging begint bij de eerste kleine stap
Schrijfoefening die je werk/school leuker maakt

Schrijfoefening die je werk/school leuker maakt

Omarm je kinderkant

Omarm je kinderkant