Schrijfoefening die je werk/school leuker maakt

Schrijfoefening die je werk/school leuker maakt

Slik je bij de gedachte dat je weekend omvliegt en je jezelf maandag weer naar je werk/school moet slepen? Lees dan vooral verder..

Pfff vervelend gevoel om met tegenzin naar werk/school te gaan. Besef je je ook dat je dat gevoel uitstraalt en het daarmee nog erger wordt? Alles wat je aandacht geeft groeit.. In je hoofd stapelt het zich op en je bent ook geneigd het aan te trekken.

Trek mensen aan die je verder helpen
In mijn klaslokaal op de Hogeschool zitten de mopperkontjes vaak bij elkaar. De positieve zonnetjes ook. Wat heb je te doen om de mensen aan te trekken die je verder helpen? Natuurlijk kan het zijn dat je alle reden hebt om te mopperen. Ten slotte lijkt de een veel meer (ellende) op z’n bordje te krijgen dan de ander. Realiseer je echter dat je ALTIJD en iedere dag de keus hebt om dat stralende zonnetje te zijn. No matter what. Hoe dan? Vraag je je misschien af…

Schrijfoefening voor een stralend zonnetje
Kijk eens naar het grotere geheel. Wat betekenen jouw problemen op een heel mensenleven? Kun je er ook op een andere manier naar kijken? Het misschien wat minder zwaar maken. Wat leer je ervan? Is het misschien een tussenstation…dan kun je concreet maken wat het je oplevert en daar een mooie stip aan de horizon van maken. Welke mooie eigenschappen van jezelf kun je inzetten om het een beetje beter te maken? Hoe goed zorg je voor jezelf? Wat kun je vanaf nu iedere dag doen, waar je blijer en vitaler van wordt? Wat is het eerste kleine stapje in een voor jou goede richting.. Kun je je aandacht op werk/school misschien wat verleggen, zodat je meer aandacht krijgt voor de positieve kanten? Bijvoorbeeld die ene leuke collega of medestudent of meer doen van die leuke opdracht? Waar krijg je energie van? Doe meer van wat wél werkt.

Na het opschrijven van jouw antwoorden, haal je de meeste bruikbare inzichten voor jezelf eruit en ga je die komende drie weken eens uitproberen. Ten slotte: houd iedere dag een dankbaar voor & trots op boekje bij! Daarmee sluit je de dag fijn af. Positiviteit kun je trainen!

Bouw aan jouw loopbaan

Bouw aan jouw loopbaan

Wandelcoaching is fysieke en mentale beweging

Wandelcoaching is fysieke en mentale beweging