Purpose, Ikigai, Raison d’ être, zingeving of…

Purpose, Ikigai, Raison d’ être, zingeving of…

Geef het beestje een naampje, zingeving is van alle tijden. Welvaart geeft de ruimte en mogelijkheden om er aandacht aan te schenken. Want als je in materiele zin alles hebt wat je nodig hebt, ga je nadenken over wat je wil en wat belangrijk is voor je. Aandacht schenken aan het gevoel dat er sowieso wel is: ertoe willen doen. Dit voelt misschien nog wel urgenter in een tijdperk waarin je door alle prikkels geneigd bent om verder verwijderd te raken van jezelf.  

Vergroot je kans op een gelukkig leven
Je hebt een zielsmissie en die raakt makkelijk ondergesneeuwd door de waan van de dag en druk doen. Een mooie uitdaging dus om die ziel te houden in alles wat je doet, in je werk, je hobby’s en zelfs in de kunst van het nietsdoen. Ja het heeft zin om jezelf heel goed te kennen en te weten wat jouw leven zin geeft. Het herkennen en erkennen van wie je werkelijk bent, kan leiden tot meer zelfacceptatie en innerlijke rust. Juist als je trouw blijft aan jezelf is de kans op een gelukkig leven het grootst.

Zelfkennis leidt tot zingevend bestaan
Geef bewust richting aan je leven en maak scherpe keuzes. Om dat te kunnen doen heb je veel zelfkennis nodig. Vroeger was zelfkennis gericht op het vermogen om een goed leven te leiden. De honger naar zelfkennis is vandaag de dag meer gericht op betekenisgeving. ‘Wat is de zin van mijn bestaan?’ Jouw raison d’être. Tijdens een persoonlijke crisis, zoals een burn out of pijnlijke relatiebreuk, kan je er niet meer omheen. Dat zet je aan tot nadenken over je leven en waarom je doet wat je doet. Ook als het prima is zelfreflectie een belangrijke en krachtige tool. Ieder kwartaal heb ik een evaluatie en ga ik er een dagen op uit zonder devices.

Geef bewust richting aan je leven met deze 5 quick wins:

-      Bouw stiltes en rustmomenten in

-      Ga erop uit, weg uit je omgeving zorgt voor overzicht en afstand 

-      Luister VEEL meer naar je gevoel (buikstreek) en fysieke klachten

-      Reflecteer: Wat maakt dat ik dit doe? Kan het ook anders? Wat levert het me op? Wat maakt me écht blij?

-      Bepaal een meetlat voor je dingen die je doet, om je heen verzamelt en beleeft:
is het een HELL YEAH?
Nee? Dan heb ik twee opties: of ik maak het waardevoller, of ik stop ermee /zeg nee.

Tot jezelf komen? Mediteer met mijn geleide visualisaties

Wat ben jij waard?

Wat ben jij waard?

Voldoening in je werk door talent

Voldoening in je werk door talent