Wat ben jij waard?

Wat ben jij waard?

‘’Treat yourself like a million dollar race horse’’ is wat ik regelmatig tegen een coachee zeg, als we mooie stappen maken in zijn/haar eigenwaarde. Want als je jezelf niet veel waard vindt, dan kan je ook niet verwachten dat een ander jouw waarde wel inziet.

Habbekrats
Toch trap ik zelf ook nog weleens in deze valkuil. Mezelf onnodig bescheiden opstellen, een workshop voor een habbekrats aanbieden of zelfs deelname weggeven. 

Vanuit overvloed denk ik dan. Ik bied graag veel waarde aan anderen. Wat mij betreft hoeft het ook niet altijd wederkerig te zijn. En ik vind mijn werk verschrikkelijk leuk dus ja zo erg is dat toch niet (herken je de overtuigingen?) Tegelijkertijd zeg ik met ‘gratis’ dat het waardeloos is. Ik maak het heel vrijblijvend, heel laagdrempelig en kan ook weinig commitment verwachten. 

Mijn ego dacht: ja hallo!
Wat gebeurt er dan? Ik kreeg veel last minute afzeggingen, als mensen al de moeite namen om wat te laten weten (ja serieus). Van het programma waren weinig verwachtingen en coachingcalls na afloop werden ook aan de lopende band weer gecanceld. “O ja vergeten.” Mijn ego dacht een ogenblik te reageren met: ja hallo! Mijn uurtarief start bij € 100,- Gelukkig kan ik dat stemmetje aardig temmen. 

Geld is energie en dat mag stromen
Een moment was ik teleurgesteld en toen moest ik heel hard lachen. Wat een wijze les. Voor de waarde die je biedt mag je waarde ontvangen. Geld is energie en dat mag stromen. Dus óf je maakt het waardevoller en durft te vragen en te ontvangen óf je laat het los. 

Na een blik op mijn reviews weet ik wat me te doen staat. Waardevolle 1 op 1 coachingtrajecten en mooie trainingen voor het bedrijfsleven. Ik focus me op waar ik heel goed in ben en mag dit meer laten zien.

Get the message
Ga staan voor waar je in gelooft & own het! Daar mag een mooi bedrag tegenover staan. Don’t settle for anything less. 

Tips voor een effectief keuzeproces

Tips voor een effectief keuzeproces

Purpose, Ikigai, Raison d’ être, zingeving of…

Purpose, Ikigai, Raison d’ être, zingeving of…