Daar ben ik te oud voor

Daar ben ik te oud voor

Het meest gehoorde excuus gaat over leeftijd. Daar ben ik te oud voor. Een excuus om niet te doen waar je naar verlangt, om geen stap te hoeven zetten, om te blijven zitten waar je zit. In je oude vertrouwde situatie. En dan maken we het graag nog extra dramatisch. Ik ga toch niet mijn hele leven omgooien, alle schepen verbranden, wie zit er nou op mij te wachten, ze zien me aankomen, zie je mij al tussen die jonkies. Het zal mijn tijd wel duren.

Je kan ook te jong zijn. Mijn carrière begon op mijn 17e. Jij hebt alle tijd, je komt pas net kijken, wacht maar tot je hier wat langer meedraait, verstand komt met de jaren. Tien jaar later droomde ik al van mijn eigen coachpraktijk, maar ja ze zien je aankomen op je 27e. Dan moet je bewijzen dat je genoeg levenservaring hebt, de kennis en kunde. Wie zit er op mij te wachten, mijn tijd komt nog wel. 

Gelukkig kwam er al snel een f*ck it! Ik ga ervoor. Nu 7 jaar later zeg ik je: of je nu 27, 37, 47, 57, 67 bent, herken bij jezelf jouw excuus om niet te doen wat je ècht wilt. Waarom denk je dat, is het de waarheid?


1. Je weet niet hoeveel jaren je hier op aarde hebt
2. Je weet nog niet wat er ontstaat als je het gaat doen
3. Zet gewoon een klein stapje, het pad ontvouwt zich wel

Zichtbaar presteren of in de schaduw staan

Zichtbaar presteren of in de schaduw staan

Wanneer je vanuit je hart handelt, gaat het stromen

Wanneer je vanuit je hart handelt, gaat het stromen