Neem plaats op de regisseursstoel van jouw werkende leven

Neem plaats op de regisseursstoel van jouw werkende leven

''Nu breekt mijn klomp. Is dat echt de eerste actie die je gaat ondernemen?'' Dit floept er bij mij uit na een coachsessie met een vrouw met grootse plannen. Plannen die eigenlijk al jaren door haar hoofd spoken. Maar ja ze is heel loyaal aan haar werkgever.

Ze werkt 24 uur en is vijf (lange) dagen per week beschikbaar. Ze droomt ervan te werken met een andere doelgroep en haar creativiteit in te zetten. Eigenlijk zijn de ideeën al heel concreet. En toch zet ze de stap niet. Want wat zou haar werkgever ervan vinden...

Het idee in haar hoofd mag tastbaar worden. We brainstormen in de coachsessie over wat, waar, in welke vorm, wanneer is het geslaagd, wat zie je jezelf doen, wat als... Ook komt er een waslijst uit concrete acties uit naar voren. Het is duidelijk wat haar volgende stapjes richting uitvoering mogen zijn.

Maar dan... vraag ik: Wat is je eerste actie?
''Ik wil het er op mijn werk over hebben. Want als zij niet willen dat ik er nog iets naast doe, ja dan kan het niet. Dan houdt het op.''

SAY WHAT? Heb je toestemming nodig? Is de mening van een ander doorslaggevend? Nu komen we ergens... want waar gaat het dan echt over?

Wie zet jij op de regisseursstoel van jouw leven? Het leven wat JIJ hebt gekregen om te ontdekken, te groeien, je brandende verlangens na te jagen en geluk/welzijn/plezier en balans na te streven?

Natuurlijk vinden jouw collega's het fijn dat je altijd beschikbaar bent. Dat je bij elke scheet op de stoep staat om het op te lossen. Dat jij het belang van de organisatie - vóór je eigen belangen stelt. Dat je in elk gat springt en voor iedereen klaar staat. En waar ben jij in dit verhaal?

JIJ BENT REGISSEUR VAN JOUW FILM. Eindig niet als figurant.
Als je zelf je plannen vormgeeft en een concreet voorstel doet waarvan zichtbaar is dat je er blij van wordt - wie is de ander dan om te zeggen dat dat geen goed idee is?

HET verschil zit 'm in hoe jij de leiding pakt over jouw leven. En een collega die lekker in haar vel zit, haar dromen najaagt en ideeën waarmaakt - dat is de ALLERLEUKSTE collega die er is.


De R in de maand. Wat als je dat de R van Rust laat zijn? 

De R in de maand. Wat als je dat de R van Rust laat zijn? 

Loopbaancoaching in Rotterdam voor ambitieuze professionals

Loopbaancoaching in Rotterdam voor ambitieuze professionals