Genoeg van het onderwijssysteem

Genoeg van het onderwijssysteem

'Ik maak me zorgen over Tim. Hij heeft genoeg van het onderwijssysteem, wil zich niet jarenlang toewijden aan een achterhaalde opleiding en hij maakt geen plannen voor de toekomst.' Voor mij zit een verdrietige moeder van een 18-jarige jongeman. 'Hij heeft de Alchemist gelezen, kijkt van die documentaires over neuroscience en sjamanisme. Kan jij iets ook voor hem betekenen?'

Zodoende raak ik in gesprek met Tim. Het beeld van een opstandige verwarde puber verdwijnt direct als sneeuw voor de zon. Hij beschouwt de wereld op een niveau waar veel van ons van dromen. Hier is geen sprake van een mentorrol voor mij, maar van een gelijkwaardige sparsessie over menselijk streven, denkpatronen, maatschappelijke constructen en waarheidsvinding. Eigenlijk is hij meer mijn mentor.

Tim’s visie voor de toekomst? Er mag meer ruimte zijn voor plezier en positiviteit in het onderwijs. Gericht op ontdekken en ervaren. We mogen terug naar de natuur. Er mag balans komen in de wereld in pijn & blijdschap. Meer tevreden zijn in het nu.

Wat wil je meegeven aan mensen die zo hun best doen? Gericht op prestatie en het goed willen doen? Tim zwijgt even en zegt dan: ’Vrees niet voor mislukking want het remt ons en uiteindelijk doet dat meer pijn dan de uiteindelijke ervaring.’’ Wow! Jij komt er wel Tim.

De nieuwe generatie heeft een verhoogd bewustzijn . Dat is ook wel nodig met alles wat er gaande is in de wereld en met moeder aarde. Of je nu jong of ouder bent, het kan zijn dat je zoekende bent in jouw betekenis en wat je wel kan doen en hoe je impact kan maken. Ik denk graag met je mee over wat jouw impact kan zijn! Neem contact op voor een vrijblijvende sparsessie!

Succesvolle sollicitatiebrief deel 1

Succesvolle sollicitatiebrief deel 1

Wat ben ik een partij aan vakantie toe

Wat ben ik een partij aan vakantie toe