Leuk bedacht maar dat gaat niet in loondienst!

Leuk bedacht maar dat gaat niet in loondienst!

Bart kijkt me lachend aan en leunt achterover. Ik met mijn markerstift, flipovervel en grote ogen kijk hem uitdagend aan. ‘’Ik durf te wedden van wel! Ga je de uitdaging aan?’’ Drie maanden later is het moment van de waarheid. Bart belt me op en vertelt dat hij een nieuwe baan heeft. ‘’Geloof het of niet maar je had gelijk!’’ Begint hij vol enthousiasme. ‘’Ik heb een rol als salesmanager, mag daarnaast de bedrijfsuitjes organiseren èn ik ga iedere week onder werktijd bootcamp geven aan het team in de achtertuin van het bedrijfspand .’’ 

Op het flipovervel stond Bart als een poppetje in het midden met daaromheen al zijn talenten, kwaliteiten, hobby’s en passies. Zijn ideale functieprofiel. Leuk bedacht, maar zo’n rol bestaat echt niet in het bedrijfsleven, aldus Bart’s reactie. Ik daagde hem uit het tegendeel te bewijzen en zijn complete profiel voor te leggen in de daaropvolgende sollicitatiegesprekken. Zo gezegd zo gedaan. 

Denk niet dat een vacature in beton gegoten is. Steeds meer bedrijven zien jou als compleet mens en staan zeker open voor al jouw leukigheden. Creëer een functie die meer van jou als mens omvat dan de taakomschrijving in de vacature. 

#persoonlijkleiderschap #sollicitatietraject #recruitment

Verlaag je werkdruk

Verlaag je werkdruk

Feel the fear and do it anyway: mijn reis in zelfstandig ondernemen

Feel the fear and do it anyway: mijn reis in zelfstandig ondernemen